Första adventsfrukosten

Posted on
 
Frukostmänniska som jag är älskar jag att följa säsong, årstider och teman. På kanelbullens dag gör jag kanelbullscrêpe, på våffeldagen gör jag blåbärsvåfflor, runt thanksgiving gör jag pumpapajsgröt… You name it. Och nu är det advent! Därmed kommer ni säkerligen att få se massor av julsmakande frukostar den närmaste tiden. Favoriter är att smaksätta allt möjligt med pepparkakskryddor, saffran och kanel. Första advent startades med en supergod pepparkakssås som fick toppa morgongröten. Så gott!
 
 
Havregrynsgröt med pepparkakssås
1 portion

1-2 dl havregryn
2-4 dl vatten
1 nypa fint salt
1 tsk skalade hampafrön
1/2 mogen banan
1 sked mandelsmör
2-3 msk osötad mandelmjölk
1/2 tsk pepparkakskrydda
 
Gör så här:

Blanda havregryn med dubbla mängden vatten och en nypa salt i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra under omrörning med gaffel. När gröten börjat få bra konsistens, tag av från plattan och rör ner hampafrön. I en separat skål; mosa banan med en gaffel tillsammans med mandelsmör, mandelmjölk och pepparkakskrydda. Häll upp gröten i en skål och toppa med pepparkakssåsen! Avsluta med lite pepparkakskrydda och hampafrön, och servera med färsk sharonfrukt.
 
 
Sharonfrukt, även kallad persimon eller kaki (en variant), är en riktig julfrukt som kommer i butikerna främst i dessa tider. Ser ut som en orange tomat, men smakar sött och jättegott. Dessutom innehåller den mycket näring – främst betakaroten, folat, fosfor och kalium.
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Beatrice Jakobsson – Julkalender says:

    Såg gott ut :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.