Kokos- & kardemummakakor

Posted on
 
Kombinera härlig kokos i tre former med några färska dadlar och en gnutta eko-kardemumma, och vips, så har du världens godaste små kakor! Hälsosamma, näringsrika, fyllda med smak. Som om fördelarna inte var nog är de osannolikt snabba att slänga ihop. 
 
 
Kokos- & kardemummakakor
10-15 små kakor

6 mjuka dadlar
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl kokosflingor
1 sked kokosolja
1-2 tsk kardemumma
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Kärna ur dadlarna och mixa med resterande ingredienser till en jämn, formbar massa. Forma till små bollar och platta ut lite lätt. Lätt på en plåt med bakplåtspapper och grädde ungefär 10 minuter i ugnen. Förvara i glasburk eller avnjut direkt!
 
 
Dessa kakor går lika bra att göra raw; baka då inte i ugnen utan ställ in i kylskåpet. Att göra bollar och sedan doppa i raw choklad blir definitivt också gott! Genom att baka dem en kort stund i ugnen får man en annan sorts kaka, med krispigare yttre och krämigare inre. 
 
 
Bästa kokosmjölet jag provat! Fick med det i The Healthy Box decemberbox, som jag bloggade om här. Underbart konsistens & smak!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Beatrice Jakobsson – Julkalender says:

    Gud vad gott :)

  2. Alexandra says:

    1/2 vadå av kokosmjöl och kokosflingor?

    1. Anonym says:

      Oj, tusen tack för att du observerade min miss! Deciliter ska det vara! :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.