Grönkålssmoothies med mandel

Posted on
 
Från att ha varit en gammalmodig, tråkig, svensk grönsak har grönkålen gått och blivit världens trendigaste grej! Det märktes inte minst i höstas när jag var i LA. Det är kale, kale, kale överallt – inte bara i sallader, utan som chips, i drycker, i godis, i bakverk… Själv älskar jag dessa gröna blad! Givetvis inte bara för smaken, tuggmotståndet och användbarheten, utan även för att det är rena rama supergrönsaken! Rik på bland annat C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, järn, folsyra och kalium. Här är ett recept på min favoritsmoothie med grönkål, fullproppad med bra näring, vitaminer, mineraler och antioxidanter!
 
 
Krämiga grönkålssmoothies med mandel
2 stora glas
 
rejält med hackad grönkål
1 liten banan
1 msk mandelsmör
1/2-1 dl hackad ananas
1 msk spirulinapulver
1-2 tsk maca
1-2 tsk camu camu
1/2 msk korngräspulver
en bit färsk ingefära
osötad mandelmjölk
 
Gör så här:

Fyll mixern med färsk, hackad grönkål. Tryck ihop och tillsätt övriga ingredienser, allt förrutom superpulver. Mixa till en jämn smoothie och häll i mandelmjölk efter hand, tills smoothien når önskad konsistens. Boosta med pulver och häll upp i glas! Enjoy!
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.