Lussebullsgröt till frukost

Posted on
 
Det är så kul och så enkelt att sätta juliga touch på saker och ting. Frukostar till exempel. Med julens smaker, en nypa saffran eller en sked pepparkakskryddor, förvandlas en helt vanlig morgongröt snabbt till en riktigt adventsfrukost. Här har ni lussebullsgröt!
 
 
Åh, jag måste bara infälla vad jag älskar adventsmorgnar. Det må vara något av det mysigaste som finns…
 
 
Lussebullsgröt
1 portion

1-2 dl havregryn/quinoaflingor
2-4 dl vatten
1 nypa himalayasalt
1-2 tsk agavesirap
1 nypa saffran av god kvalitet
1-2 tsk sultanrussin
 
Gör så här:

Blanda ihop gryn, vatten och salt i en liten kastrull. Koka upp och låt puttra under omrörning till en lagom fast gröt. Tag av från plattan och rör ner agave, saffran och russin. Häll upp i en skål och toppa med förslagsvis nötsmör och frukt.
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.