Nice-cream med julsmaker

Posted on
 
Nice-cream aka bananglass. Så otroligt enkelt, så otroligt gott! Som dessert, fika, mellanmål, frukost, snack, energiboost, godsak… Passar lika bra på vintern som på sommaren – här förvandlades den enkelt lite extra julig med smak av pepparkakor och lussekatter. 
 
 
Grundrecept: Frys in bananslantar i plastpåsar (beräkna ungefär 1-2 bananer per portion). När de är frysta, tag upp och låt tina ett par minuter. Lägg sedan i en bunke, alternativt matberedare, och mixa krämigt. Tillsätt eventuellt en skvätt mandelmjölk för att underlätta. 
 
 
Pepparkakssmak: Blanda i en liten sked pepparkakskryddor eller egen kryddblandning av kanel, ingefära och kardemumma.
Lussebullssmak: Blanda i en halv tesked flytande saffransarom eller en nypa torkad saffran.
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Lina says:

    Pepparkakskrydda i, det måste jag testa! Tack för tipset :)

  2. Caroline says:

    Såg gott ut!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.