Raw marsipan & raw pepparkaksdeg

Posted on
 
Vi har en tradition av marsipan till Jul-Kalle på julaftonseftermiddagen. I år blev marsipanfigurerna dock av ett lite annat slag. Marsipangrisarna gjordes denna år på eget recept, och dagen innan julafton skapade min egna lilla pralinverkstan utöver dem även en hel bricka fylld med marsipaniga godsaker av hälsosammare slag – på vad man kan kalla “raw marsipan” och “raw pepparkaksdeg”, recept som uppfanns framför matberedaren i bakandets stund. Hur gott som helst! Nu när dessa är uppfunna så kan man undra varför man hela tiden nöjde sig med den köpta, sockerfyllda marsipanen på rulle. Här har vi något som är både godare och hälsosammare.
 
 
Marsipan gjordes på mandelmjöl, agavesirap och kokosolja. De doppades i mörk apelsinchoklad och toppades med gojibär, samt formades till marsipangrisar och sparades utan choklad Pepparkaksbollar gjordes på macadamianötter, kokosolja, pepparkakskrydda och mjuka dadlar. De doppades i mörk choklad och toppades med kakaonibs, samt sparades utan choklad. Resterna av chokladen användes till att doppa torkade fikonbitar och paranötter i. Fikonen toppades med kokos och pumpakärnor. Paranötterna toppades med hampafrön.
 
 • Dela

0 kommentarer

 1. Anonym says:

  Åh herregud. Trodde mitt sötsug på alla typer av efterrätter, julbakelser och smått och gott skulle försvinna efter allt man ätit nu under jul – men WOW detta ser fantastiskt ut Nina! Riktigt bra! :O :D

  //hundredkitchenstories.blogg.se

 2. Johanna says:

  Vad gott!

 3. Johanna says:

  Vad gott!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.