Raw pepparkaks- & kakaofudge

Posted on
 
Adventstiden är äntligen här. En tid av levande ljus, värme, kärlek och givetvis – julbak. Här på bloggen kommer ni få ta del av en hel del juliga recept, som vanligt med enligt min stil: hälsosamt, näringsrikt & gott. Vi börjar med ett underbart, enkelt och raw recept på en julig fudge i två lager. Det ultimata julgodiset! Pepparkakskryddor ger adventssmak, cashewnötter krämighet och kakaonibs ger krisp. 
 
 
Precis som de allra flesta av mina recept är detta en lite hälsosammare version av julgodisklassikerna – min pepparkaks- & kakaofudge är sockerfri, glutenfri, raw och vegansk. Inga konstigheter alltså, men massor av näring, naturlig energi och underbar smak. 
 
 
Pepparkaks- och kakaofudge
ungefär 15 stycken
 
2 dl naturella cashewnötter (blötlagda)
8 mjuka dadlar
1 msk kokosolja
1 msk pepparkakskryddor
1/2-1 msk rå kakao
1 msk råa kakaonibs
1 skvätt osötad mandelmjölk
 
 
Gör så här:

Börja med att blötlägga cashewnötterna minst 6-8 timmar innan du börjar. Enklast lägger du nötterna i en skål, täcker med vatten och täcker med plast. Häll därefter av vattnet och skölj nötterna i en sil. Lägg i en matbereda, alternativt i en bunke och använd dig av en stavmixer. Mixa nötterna med urkärnade dadlar, kokosolja och pepparkakskrydda till en jämn massa. Tag en liten plastburk och tryck ut hälften av pepparkaksmassan i burken. Släta till med hjälp av en slickepott. Mixa sedan ner kakao, kakaonibs och mandelmjölk i den återstående massan. Ha på chokladlagret på pepparkakslagret, släta till, och ställ in i frysen. Tag upp 10-15 minuter innan servering och skär i tärningar. Sikta över lite pepparkakskryddor – och njut! Förvara bitarna i frysen och ha redo när du blir sugen på något litet.
 

Nu i dessa julgodistider vill jag också passa på att tipsa er om en julgodistävling, som Arla anordnar. Tävlingen går ut på att du delar med dig av ditt bästa julgodis, antingen på instagram med hashtagen #arlajulgodis, eller via denna sida. Priserna i tävlingen är så grymma som att få hembesök av Årets Konditor, samt kokböcker och produktcheckar. Läs mer om tävlingen HÄR!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Johanna says:

    Gott!

  2. Johanna says:

    Gott!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.