Samlade julrecept 2014

Posted on
 
Så här på julaftonsdagen känns det lägligt att samla ihop årets alla julrecept i ett fullproppat jul-inlägg! I år har det nämligen bakats och lagats och exprimenterats med julens alla smaker, i den mån att bloggen fyllts av recept hela advent. Här är en sammanfattning:
 
 

 
December kickstartades med adventssmaker; kakao- & pepparkaksfudge, gröt med pepparkakssås & raw saffranstårta.
 

 
Den följdes att fler juliga godsaker; superfoodbollar med pepparkakssmak, varm mandelchoklad & sega ingefärskakor.
 

 
Mörka morgnar bjöd på värmade frukosträtter; kokoscrêpe med julig äppelfyllning, värmande rooibosgröt & juliga bananpannkakor.
 

 
Elva nätter före jul dominerade saffran; lussebullsplättar, lussebullsgröt & veganska saffranssnurror med dadelfyllning.
 

 
Andra smaker fick dock givetvis också plats; nice-cream med julsmaker, “en lite bättre pepparkaka” & kokos/kardemumma-kakor.
 

 
Sen var det dags för själva maten, uppdukad i tre delar:
 
 
Första delen; grönkålssallad med goji, avokado & pecan, rotfruktsfrestelse med kokos, samt julkryddade mandelfrikadeller.
 

 
Andra delen; grönkålspaj med chèvre & quinoaskal, rotfruktsallad med saltrostad mandel, julkryddad hummus & gröna fyllda ägghalvor. 
 

 
Tredje delen; äppel- & fänkålssallad med valnötter, champinjonsufflé med persilja, samt fetaostbollar med soltorkad tomat & spenat.
 
 
Avslutningsvis – tre chokladiga godsaker; pepparkaks-peanut butter cups, superfood-bräck & nöt/kokos-toppar i knäckformar.
 
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.