Varm mandelchoklad & sega ingefärskakor

Posted on
 
Tänk dig att komma hem en kall decembereftermiddag, sparka av dig skorna i hallen, gå in i köket, tända ljus och göra dig en varm choklad som du kan avnjuta i sällskap med härligt hälsosamma och mumsigt varma kakor… Det var precis vad jag gjorde här om dagen! Den varma chokladen blev en underbart god och fyllig mandelchoklad, och kakorna jag gjorde fick kryddig ingefärssmak i kombination med det söta från dadlarna. Enkelt, snabbt, men om så perfektare! Dessa vintertider behöver kvalitetsstunder som denna.
 
 
Sega ingefärskakor
ungefär 10 st

1 dl hasselnötsmjöl
10 st mjuka dadlar
1-2 tsk malen ingefära
1 tsk kokosolja
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Kärna ur dadlarna och mixa allt i en matberedare eller med stavmixer till en jämn massa. Forma till små bollar, tryck ut en aning, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ungefär en kvart, tills ytan är knaprig men insidan seg. Njut!
 
 
Varm mandelchoklad
1 kopp

2-3 dl osötad mandelmjölk
1 tsk naturellt mandelsmör
1-2 tsk agavesirap
2 tsk raw kakao
ev. 1 tsk lucuma
 
Koka upp, vispa, skumma, servera!
 
 
På en bas av nötter och dadlar gör jag ofta raw godsaker, men jag har aldrig provat att baka dem en stund i ugnen! Resultatet blev supergott och något helt nytt! Ett knaprigt yttre med en seg, mjuk fyllning. Denna metod ska jag exprimentera med!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Johanna says:

    Vad gott!

  2. Ellen says:

    Om man inte har kokosolja, vad kan man ta istället för att göra dessa godingar? :)

    1. Anonym says:

      Testa då att helt enkelt skippa kokosoljan, eller ha i en skvätt kokosmjölk/kokosgrädde istället! :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.