Wednesday cooking

Posted on
 
Hur trött i kroppen jag än känner mig är matlagning alltid något jag orkar med… Något av det roligaste och mest uppiggande jag vet efter att ha legat i sängen hela dagen. Onsdagens middag resulterade i följande: Citronbalsamerad hoki med pärlcouscous, pumpasås och smakrika haricot verts toppat med färskmalen chili.
 
 
Pärlcouscousen är något alldeles nytt i mataffären. Som couscous fast så stora som pärlor helt enkelt. Supergott, enkelt att laga och passade bra i denna rätt. Dessutom ser det lite roligt ut på tallriken och smakar mycket.
 
 
Pumpasåsen gjordens så här:
 
1/2 butternutpumpa
1 dl kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
kryddor efter smak
färskmalen chili
 
Skala och skär pumpan i små bitar. Koka tills den blivit mjuk i rikligt med saltat vatten. Häll sedan av vattnet och mixa till en jämn sås tillsammans med kokosmjölk och vitlöksklyftor. Smaka av med kryddor och servera med färskmalen chili.
 
 
Citronbalsamerad hoki:

400 g djupfryst hokifilét
1 ekologisk citron, skal och saft
1/2 dl olivolja
örtsalt
 
Lägg hokin på ett bakplåtspapper i en ugnsform. Skölj citronen och finriv skalet. Pressa sedan ut saften och blanda med olivoljan och örtsaltet. Vänd/pensla/balsamera fisken i citron-oljan. Toppa med riven citron och baka i ugnen i ungefär en halvtimma i 200°. Skär upp i bitar efter halva tiden så går det snabbare. 
 
 
Haricot vertsen använde jag djupfrysta, spred ut på en plåt och toppade med kryddor, olivolja och kikoman soja innan de fick stå i den 200° varma ugnen i ungefär en kvart. 
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. 3milia lindmark says:

    vad härlig blogg du har!:)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.