Den fantastiska vattenmelonstårtan

Posted on
 
Bästa tårtan någonsin gjordes på systers födelsedagsfirande för ett tag sedan. Vi gjorde nämligen vattenmelonstårta! Ja, på vattenmelon som grund! Den såg ut som en klassisk, härlig gräddtårta, men innanför den enkla garnityren av naturell grädde, bär, frukt och mandelspån så gömde sig istället för sötsliskiga bottnar och vaniljkräm en fräsch, krispig vattenmelon! Bara. Ingenting annat. Underbart!
 
 
Att göra vattenmelonstårta är superenkelt och jag förundrar mig att det inte är mer utbrett ännu. Ingen bakning och gjord på få komponenter, helt naturlig och underbart god (uppskattades av hundra procent av gästerna). Perfekt för sommarens alla födelsedagskalas. Passar så väl glutenallergikerna, som de klassiska tårtälskare, de sötsugna och de mer hälsointresserade.

 
Steg 1: Köp en stor, härlig vattenmelon! Inga mjuka grejer, försök att hitta en krispig en. Vi köpte en riktigt stor på 7 kilo, vilket räckte till två rejäla tårtor. Det kan kännas saftigt att ge ut över hundra spänn för en melon, men i jämförelse med alla tårtingredienser man behöver för en vanlig tårta så är det bra mycket billigare. Och godare. Och bättre. 
 
 
Steg 2: Skär bort toppen och botten, så att melonen kan stå. Börja sedan försiktigt att skära bort skalet från kanterna. Dela sedan hela den skalade vattenmelonen på mitten, så du får två, fina tårtbaser. Se till så de står stabilt och rätta till toppen om den sluttar. 
 
 
Steg 3: Vispa vanlig grädde (eller sojagrädde, kokosgrädde, cashewgrädde) ganska hårt och bred ut över tårtan och ner över kanterna, till fördel med en slickepott. Grädde ska täcka hela vattenmelonen så den inte syns. Det är roligt att överaska gästerna. 
 
 
Steg 4: Sen är det bara att börja garnera/pynta/dekorera/smaksätta. Vi valde svenska jordgubbar, stora blåbär och finskivad kiwi på toppen. Det blev både gott, fint, somrigt och klassiskt. Här går det givetvis att variera i all oändlighet.
 
 
Kanterna pyntades med lite fina mandelspån som gav god konstrast till den fräscha frukten. Nötter funkar alltid.
 
 
Klart! Lätt som en plätt och bra mycket fräschare än en klassisk gräddtårta! Prova! Detta är en tårta som defintivt uppskattas. Den går att skära och servera precis som vanlig tårta och kan med fördel förtäras delad i små bitar även dagen efter, som fruktsallad med grädde. 
 
 
Kort och gott – bästa sommartårtan! Årets födelsedagstips!
 

0 kommentarer

 1. Annika says:

  Mums!

 2. Anonym says:

  Men jösses vilken härlig blogg jag hittade nu! Lägger till bland favoriterna direkt :D

 3. Viccy says:

  Anonym = mig ^^

 4. Moa – hobbyfotograf says:

  Åh vad häftigt med vattenmelonstårta! Det får vi testa här hemma någon gång :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.