Gårdagens hälsokost

Posted on
 
En härlig grej med att vara hemma i stan med jämna mellanrum är givetivs att jag kan handla i grannens ekologiska butik. Där finns alla de där varorna jag vill ha i mitt skafferi: nötter, gryn, bönor, bra pasta, nötsmör… Jag fyller alltid en stor kasse när jag kliver in där. Att jag kommit undan endast med det jag ursprungligen skulle köpa har nog aldrig hänt. Här är en titt på gårdagens hälsokost-shopping.
 
 
Bästa bönorna från Saltå Kvarn! För ett näst intill vegetariskt hem är bönor en perfekt proteinkälla. Kikärtor & borlottibönor.
 
 
Jag älskar att variera havregrynsgröten… Rårisflingor och quinoaflingor är två goda alternativ som är både glutenfria och näringsrika. 
 
 
Något nytt: aprikoskärnor! Ser ut och smakar ungefär som mandlar, men har en lite annan eftersmak och ett helt annat näringsinnehåll.
 
 
Och så lite andra favoriter förstås: Havregryn att göra gröt på, bästa havrekexen (dessa) med svartpeppar och havsalger, solrospasta att bre på havrekexen, fåryoghurt, sojabönsfettuccine, agavesirap och den enda grönsaksbuljongen jag använder mig av, en utan jäst och socker. 
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Julia says:

    Hej Nina. Vart ligger den där ekologiska butiken? :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.