Rispappersrullar med citrus och hampafrön

Posted on
 
Jag köpte ett paket rispappersark för ett tag sedan. Det har räckt till både en och två och tre olika varianter, som jag passat på att prova när jag varit ensam hemma på middag. Den första med tofu, råa grönsaker och thaibasilika (recept här) och den andra med zucchini, lime och avokado (recept här). Tredje varianten provade jag igår och den blev lika lyckad som de tidigare! Jag passade på att korsa de två tidigare varianterna lite. Behöll den goda citrusen att pressa över och fyllde med zucchini samt morot. La till lite protein i form av keso. Mums! Råa rispappersrullar är verkligen något härligt. Superenkelt att göra, lätt att variera och supergott att äta! Prova! 
 
 
Rispappersrullar med citrus och hampafrön
för 5 rullar / 1 portion
 
5 rispappersark
1/2 mini-zucchini
1 morot
3-4 msk keso
en bit lime
en bit citron
skalade hampafrön
soja till servering
 
 
Gör så här:

Riv zucchini och morot. Blanda ihop med keson. Koka upp vatten i en vattenkokare och häll ut i en metallskål. Doppa försiktigt ett rispapper i vattnet så det täcks helt, lägg ut på en skärbräda, lägg på lite fyllning, vik in kanterna och rulla ihop. Fortsätt så med alla fem rispapprena, tills fyllningen är slut. Lägg på ett fat, strö över skalade hamapfrön och servera med lime, citron och soja.  
 
  • Dela

3 kommentarer

  1. Katie says:

    Ser helt himla gott ut! Måste definitivt testa!! Rispappret ser en aning mystisk ut tycker jag men har aldrig ätit dem så vet inte hur de smakar :D hur smakar de? Och hur har du hittat på dessa? eller receptet över huvudtaget? :)

    1. Anonym says:

      Tack för din kommentar! :) Ja, det rekommenderas verkligen. Absolut, rispappret kan se lite läskigt ut, men det smakar jättegott. Ganska neutralt och likt ris i smaken, lätt salt. Det passar bra till råa grönsaker och fyllningar. Jag hittade rispapprena på vanliga Hemköp, så jag tror de finns i de flesta mer välsorterade matvarubutiker. Annars på specialbutiker eller asiatiska matvarubutiker… Recepten har jag provat mig fram till själv! De är väldigt enkla att göra och variera, så det är bara att prova sig fram :) Kram!

  2. Elin says:

    Åh, detta ser så himla gott ut!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.