Lax-omelett med persilja & feta

Posted on
 
Efter en lugn morgon stack jag vid tolv till gymmet för ett tufft pass Grit Strenght. Oj, vad det brände! Det var första gången jag provade passet, men jag ska absolut köra det igen. Där snackar vi styrke-intervaller så det känns i kroppen efteråt… På vägen hem passade jag på att hämta mitt nya pass och ID-kort hos polisen och därefter svängde jag förbi Ica för att handla lite mat. Till min stora lycka var det extrapris på rökt lax: nedsatt från 60 spänn till 15, på grund av kort datum. Jag var så gott som tvungen att köpa mig en bit och den påbörjades direkt när jag kom hem och gjorde mig denna fantastiskt goda lunchomelett! Ljuvlig! 
 
 
Lax-omelett med persilja & feta
1 portion

2 ägg
2-3 skivor rökt lax
en bit äkta fetaost
några nypor färsk persilja
kryddor
kokosolja
 
Gör så här:

Vispa upp äggen med en gaffel. Strimla laxen, smula fetaosten och dela persiljekvistar. Blanda ihop och krydda efter smak. Jag kryddade enkelt med örtsalt och chilipeppar. Hetta upp en klick kokosolja i en liten stekpanna, sänk värmen en aning och häll i omelettsmeten. Låt steka på medelhög värme tills äggen stelnat. Servera med fräscha grönsaker, t.ex. ruccola och delade småtomater. 
 

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.