Gröna falaflar med spenat & spirulina

Posted on
 
Jag älskar att exprimentera med olika former av vegetariska bollar. Det finns ju färdiga falaflar att köpa i affären, men har ni kollat in deras innehållsförteckning? Det får mig att lägga ner paketen i frysdisken direkt igen. Så mycket tillsatser som gömmer sig i det som säljs som “hälsosamt och vegetariskt”… Dessutom är det inte ens svårt att göra egna – tvärtom, de är lite enkla som de är goda! Sen så kan man ju variera sig mycket mer. Igår gjorde jag till exempel en ytterst lyckad och bra variant – gröna falaflar! Supernäringsrika med spirulina, proteinrika tack vare kikärtsbasen, krämigt goda, smakrika och perfekta till en god grönsaksgryta med kokosmjölk.
 
 
Gröna falaflar med spenat & spirulina
cirka 20 st

2 burkar (á 240 g) kikärtor
1 påse (65 g) babyspenat
en stor näve färsk persilja
1-2 msk olivolja
1-2 msk spirulinapulver
1-2 msk grönsaksbuljong
kryddor efter smak
2 msk malda hasselnötter
2 msk fiberhusk
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare (alternativt mixa med stavmixer). Tillsätt olivolja, spenat och persilja. Mixa till en jämn massa. Blanda ner spirulina, grönsaksbuljong och kryddor efter smak. Mixa ordentligt. Rör till sist ner hasselnötsmjöl och fiberhusk. Rulla till medelstora bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen tills de fått en relativt knaprig yta, men fortfarande är mjuka innuti, cirka 30-35 minuter. Vänd på bollarna efter halva tiden. Servera gärna med lite ärtskott på toppen!
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.