Avokadogazpacho med mynta

Posted on
 
Grön gazpacho. Denna ljuvliga förrätt är hur fräsch som helst och passar perfekt till en somrig middag. Avokadon ger krämighet, gurkan friskhet. Mynta, vitlök och citron spetsar med smak. Ett spontant påhitt som blev en riktig stortfavorit! Avokadoälskare, ni måste prova!
 
 
Avokadogazpacho med mynta
4-6 förrättsportioner

2 mogna avokados
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, saften
10-15 blad mynta
2-3 dl kallt vatten
salt, örtsalt & peppar
 
Gör så här:

Skölj och dela gurkan i bitar, gröp ur avokadon. Lägg i en mixer eller matberedare och pressa över citronen. Tillsätt vitlök, mynta och vatten. Mixa till en jämn “soppa”. Smaka av med ett fint salt (jag använde himalaya) och örtsalt, och eventuellt lite peppar. Servera!
 
 
Servera soppan kall med färska myntablad, sesafrön och en halv körsbärstomat. Pistaschnötter passar också bra. Bon appétit!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Frida says:

    Låter smaskigt!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.