En förkylningsdrink med extra allt

Posted on
 
Nej, nu är jag trött på att vara sjuk! Mitt sätt att säga detta var genom att ta fram råsaftscentrifugen och börja skala citrusfrukter. En stund senare satt jag på verandan och sippade på en rejäl förkylningsdrink! Med immunboostande ingredienser, massor av näring och sprudlande färger kan det ju inte annat att ge tillfrisknandet en skjuts. Att juicen smakade otroligt gott var ju bara ett litet plus i kanten!
 
 
Detta behöver du för att göra Ninas grymma förkylningsdrink (2 glas):
 
– 2 apelsiner
– 3-4 morötter
– 1 citron
– 1 grapefrukt
– 1 grönt äpple
– en bit ingefära
– 2-3 vitlöksklyftor
– 1 tsk honung
– 1 tsk vetegräspulver
– 1 tsk nyponskalmjöl
 
 
Gör så här:

Tillbered frukterna som ska juicas. Skala citrusfrukterna, skär bort det fula på morötterna och dela äpplet i klyftor. Skala ingefäran. Juica apelsiner, äpple, grape, citron, morötter och ingefära i råsaftscentrifugen. Häll upp i två glas, pressa i en vitlöksklyfta i vardera glas och rör ner honung, vetegräs och nypon (1/2 tsk per glas). Drick juicen när du är sjuk, börjar känna dig krassig eller bara behöver en vitaminboost!
 
 
Citrusfrukter innehåller rikligt med C-vitamin, eller askorbinsyra, som är väldigt bra för immunförsvaret. Ingefära verkar anti-inlflammatoriskt och sägs hjälpa mot såväl förkylningar som magproblem. Vitlök har också mängder av bra egenskaper, bland annat innehåller det höga halter av B- & C-vitamin. Honung är lenande mot halsont och verkar slemlösande, såväl som att det innehåller flera fina näringämnen. Morot har en bakteriedödande effekt. Vetegräs och nypon är båda superfoods som innehåller massor av näring.
 
 
I denna juice har du typ allt som rekommenderas vid förkylning i en enda härlig dryck! Om den hjälper? Jag hoppas verkligen det.
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Sara – litetarkiv.blogg.se says:

    Men gud så gott! Och perfekt för mig som är förkyld just nu.

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.