Potatis- & kikärts-quesadillas med sallad

Posted on
 
Några tortillabröd över från tacokvällen? Gör quesadillas! Den klassiska versionen gör du enkelt på riven ost som får smälta mellan bröden, men här testade jag att göra en lite matigare variant med potatis och kikärtor. Perfekt till lunchsalladen, i picknickkorgen eller som tillbehör vid grillkvällen. Här serverade jag dem med en härlig sallad med avokado och mycket grönt. Perfekt lunch en sommardag!
 
 
Quesadillas med potatis, kikärtor & getost
4 portioner

8 st fullkornstortillabröd
4-5 små kallkokta potatisar
1 paket kikärtor, tetra
2-3 msk krämig getost
1-2 dl finriven pecorino
örtsalt/salt och peppar
lite olivolja eller rapsolja
 
Gör så här:

Skala potatisarna (jag använde små mandelpotatisar) och häll av kikärtorna. Mixa potatis, kikärtor, getost, fårost och olja med hjälp av en stavmixer. Krydda med örtsalt/salt och peppar, samt eventuella andra kryddor efter smak (curry, chili, örtkryddor). Lägg ut fyra tortillabröd på en plan yta och dela upp fyllningen på bröden. Bred ut över hela brödet med en kniv eller slickepott och lägg sedan på de resterande bröden. Tryck ihop lite lätt. Värm på en torr stekpanna och “grilla” bröden med fyllningen cirka 1-2 minuter på varje sida tills de fått lite färg och fyllningen smält en aning. Skär i 6 bitar vardera och servera med en god sallad.
 
 
Salladen vi åt till innehöll:

– Romansallad
– Småtomater
– Överblivna rotsaker
– Kalamtaoliver
– Mogen avokado
– Ärtskott
 
 
Gott till är krämig balsamvinäger, rostade solroskärnor och en klick tahini eller annat nötsmör. 
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.