Schyssta nötter från Smiling

Posted on
 
Ett gäng leende cashewnötter landade i min brevlåda här om dagen och spred ett leende på mina läppar! Dels för att jag älskar just cashewnötter, men givetvis också eftersom dessa nötter inte är vilka som helst – dessa påsar är lite extra schyssta!
 
 
Smiling Cashew är ett ganska nytt koncept, som baseras på fina värderingar. De nötter som de erbjuder är nämligen både Fair Trade-märkta och ekologiska. Genom att välja dessa cashewnötter bidrar du även till rättvisa villkor samt lokala arbetsplatser i Västafrika
 

…med andra ord: De är bra för såväl dig som för bonden, som ser till att de schyssta nötterna hamnar i din hand. Du får i dig massor av bra näring (E-vitamin, B-vitamin, järn, kalium mm.), fina fetter och naturlig energi – medan en bonde i Västafrika får ett arbete att gå till. 

 
Det jag gillar med hela konceptet är att det finns eftertanke. Vårt moderna samhälles matkonsumtion är så självklart och storskalig, och det är sällan människor tänker på vart det som de stoppar i sig faktiskt kommer ifrån. Men bakom varje påse, bakom varje paket, finns det producenter och jordbrukare. Just cashewnöten är en nöt som ofta produceras under usla förhållanden. Smiling Cashew är en aktiv åtgärd för en stabil och rättvis utveckling. Mer sådant på matmarknaden, tack! Det är aktiva åtgärder och vetskap om problemen som förändrar.
 
 
Läs mer om de glada nötterna och hitta dina närmaste återförsäljare på Smiling Cashews hemsida!
 

0 kommentarer

 1. Diman Dilir says:

  å va gott!

 2. Anonym says:

  Åh den med havssalt lät som något för mig =)

 3. Alice says:

  Åh vilka bra nötter! :D

 4. Dylan says:

  Nice! Smaken av kokos och ingefära låter spännande :)

 5. Anonym says:

  mums

 6. Elin Källberg says:

  Låter ju hur bra, och gott, som helst! :)

 7. Sabina says:

  De låter riktigt goda :)

 8. Josephine says:

  Mums! De är ju jättre bra, älskar sånt! :)

 9. Matilda says:

  Det skulle man ju vilja testa!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.