Semmel-crêpe till frukost

Posted on
 
Semmeltiden är här och hundratals semmelrecept kretsar omkring. Vanliga semlor, minisemlor, glutenfria semlor, hälsosemlor och givetvis årets stora nypåfund; semmelwrapen. Semlor är mest känt som fikabröd. Som fika. Som något sött till kaffet. Men frukostfantast som jag är antar jag utmaningen att frukostifisera allt och lite till. En semmel-crêpe till frukost, någon? Ljuvlig…
 
 
Semmelcrêpe med mandelfyllning & kokosgrädde
 
Pannkakan:
1 ägg
1/2 dl mandelmjölk
2 msk ljust bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
1 krm kardemumma
1-2 tsk kokossocker
kokosolja till stekning
 
Fyllningen:
3 msk mandelmjöl
1 msk nötsmör 
2 tsk honung/agave
1/3 dl mandelmjölk
 
krämig kokosmjölk
rostade kokoschips
 
 
Gör så här:

Vispa ihop ägg, mandelmjölk, bovetemjöl, kardemumma och fiberhusk till en jämn smet. Stek i kokosolja till en tunn pannkaka i en tunn stekpanna. Blanda ihop mandelmjöl, nötsmör (jag använde jordnöt, men för mer mandelmassesmak, välj mandelsmör), honung/agave och mandelmjölk till en krämig fyllning. Lägg på pannkakan, vik ihop och toppa med kokosmjölk och rostade kokosflagor. 
 
Fräscha till din crêpe genom att servera med frukt eller bär!
 
 
Kanske något för morgondagens fettisdag? Glutenfri, mjölkfri, sockerfri.
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Johanna says:

    Gott!

  2. ɑ n n i k ɑ says:

    Super mumsigt :D

  3. Diman Dilir says:

    åå vill testa!

  4. Anonym says:

    mums

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.