Året som gått (del 2/3)

Posted on
 
Del två av tre, bättre sent än aldrig! Månaderna januari-april hittar du i ett föregående inlägg, HÄR
 
 
Maj. Efter en april som tog slut och ett farväl till våren med valborgsfirande så blev det maj, årets femte månad. Allt började med långhelg och slutade med långhelg. Däremellan blev det sommar. Jag lagade mycket goda grejer i köket, åt frukost i trädgården där gräset blev grönt, träffade vackra människor på långa pratstunder, läste en hel del, tränade en hel massa, blev kär i solrossmör, gick på bio och planerade mitt sommarlov. Tiden i grundskolan kom att börja rinna ut. På den efterlängtade vårbalen såg jag fab ut, tack vare Madde. Det var EU-val, det var ESC, det var fest i en sommarsprakande trädgård och jag avslutade månaden med första helgen i tidslösa sommarstugan, bland grönska och fågelkvitter. Jag började känna att saker höll på att förändras och jag log vid tanken.
 
Månadens favoritrecept: Zucchiniomelett, Thaifisk med citrongräs & cashew, Chiasylt, Bästa bananplättarna, Grön frukostsmoothie, Pasta napolitano à la Nina, Marinerad tempeh med fräsch coleslaw, Very berry nice-cream, Havre- & quinoagröts-frukost, Vitkålswrap med kryddig tempeh, Spirulinapizza med sparris & körsbärstomaterSmoothie-start för två, Ugnsrostad sötpotatis & zucchini, Raw cookie dough crisp rolls,  Chokladgröt med cashewsås & papaya, Zucchinipasta med mintguacamole & pistasch, Gul smoothiebowl, Quinoaplättar med apelsintopping, Romansallad med bönor & groddar, Tranbärs- & selleri-drink, Sojabönspasta med grönsakssås, Rödspätta med krispsallas & fetaost, Chiapudding med frukt & pistasch, Black bean vegetable pasta, Hirs- & sesambollar, Bananglass-kombo, Gröt med röd fruktsallad & jordnötssås, Vegetarisk grillkväll, Fruktsallad med avokadomousse & pistasch, Nyponbröd med spirulinapesto, Black bean noodle wok, Ninas minipajer, Fruktsallad med kokos, Ugnsbakad bananpannkaka med hallon & paranötter, Lunchsallad med caprese-touch, Frukosttallrik med frukt & riskakor, Cashewquinoa med färska bär, Grön näringsbomb med bipollen, Nutellaplättar med rostade hasselnötter, Raw veggie rice paper rolls, Fräsch sommarfrukost, Bästa tomatsåsen
 
 
Juni. Sommaren var här på riktigt nu. När jag kom hem från helgen i sommarstugan, fylld av tankar och ro, förstod jag att det var slut snart, alltihopa. Betygen blev satta, jag gjorde smoothies och fruktsallader, jag jobbade på gymmet, jag gick handledarkurs för körkort, det var festligheter på gång och jag åkte till stockholm med klassen, som en sista gemensamt gest. Sen var avslutningen plötsligt här. Jag grät en hel massa den veckan. Sen var de tio åren slut och efter tårarna insåg jag att det var det bästa som hade kunnat hända mig. Jag fick de betygen jag ville ha, förstod äntligen hur grym jag var, och efter att ha slitit och bakat pajer varje helg hela månaden sålde jag mat till 200 pers på en musikfest i idylliska Tomnäs i mitten av juni (inlägg) – som ett startskott för att förverkliga mina företagsplaner. Sen var det sommarlov. Jag firade födelsedagar, syster blev myndig, jag åkte till sommarstugan där jag spenderade världens mysigaste dagar, jag lapade sol och jag andades ut – inte bara efter terminen som varit, utan efter de tio åren som var förbi. 
 
 
 
Juli. Min månad. Lycka, så som jag inte upplevt lycka, kom äntligen till mig. Sommaren fick saker att falla på plats inom mig, efter en högstadietid som gröpt ur mig mer än jag velat erkänna. Nu kunde jag både erkänna det och lämna det bakom mig. Juli bjöd på släktträff, sommarkvällar, Peace and love, värme, midnattsdopp, sommarstuga, huvudstadshelger och kreativa köksstunder. Det var människor jag tyckte om på besök och jag besökte människor jag tyckte om. Sen firade jag världens finaste födelsedag i grönska med familjen, blev 16 år, och insåg snabbt att det var en väldigt bra ålder. Sen åkte jag till Schweiz. Satte mig på flyget den tjugofemte och satte mig på flyget hem tre veckor senare. Tusen upplevelser, nya vänskaper, miljoner skratt och en famn full av lycka rikare. Det var möjligen de två bästa veckorna i mitt liv som började då, när juli led mott sitt slut. 
 
 
 
Augusti. Jag glömmer aldrig första augusti. Det var en himla bra kväll. Starten på augusti fortsatte i samma mönster, tills den åttonde då jag blev tvungen att lämna sextio vänner från hela världen och allt fint vi haft ihop på tågstationen i Zürich. Efter dagar av tomhet, och mysiga dagar hos älskade farmor, kom jag hem igen. Jag var så ledsen men samtidigt glad, för något nytt var på gång även hemma. Efter augustikvällar, loppisdagar och en sista dos återhämtning kom gymnasiets första dag. Det gick snabbt att komma in i allt det nya. Jag trivdes. Jag var glad. Allt drog igång igen, fast på ett annat sätt än tidigare. En ny tid hade somekind börjat. Augusti avslutades med ett roligt träningsläger med laget, samtidigt som sommaren plötsligt var över och luften blivit allt svalare.
 
 

Årets fyra sista månader återstår. De kommer snart upp! 
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.