Hallonsås & en välbehövd lördag

Posted on
 
Trots att det bara gått tre vardagar sedan lovet så var denna lördag välbehövd. Först och främst – för det fysiska. Det första jag behövde var sömn; en sovmorgon. Jag har varit alldeles för trött för mitt eget bästa de senaste dagarna och behövde igen några timmars djup sömn. Jag blev väckt med frukost på sängen till och med. Perfekt! För det andra behövde jag rörelse; träning. Tröttheten tog med sig orket. Idag stack jag dock utsövd, med massor av energi, till core-passet vid kvart över elva i förmiddags. Passet på gymmet följdes av yogahusets öppna hus och ett lagom svettigt Ashtangayoga-pass! Hur skönt som helst. När jag kom hem till lunch var jag energiskare än någonsin och dagen hade fått världens bästa start. Efter att ha tagit hand om mig själv var jag redo att ta tag i annat.
 
Nu är klockan 17.46. Jag sitter vid vardagsrumsbordet och har tänt massor med ljus omkring mig. Medan snön bara faller och faller utanför fönstret i mörket sitter jag och jobbar; bockar av saker på min oändliga lista inför helgens alla to do’s. Inte på ett stressat sätt dock… Det är ganska mysigt att sitta inne och jobba medan stormen Nina drar in utanför och bäddar in huset i ett mjukt snötäcke. Snart tar jag dock ledigt för kvällen, som ska mysas till med mat framför en film. Bra och välbehövd lördag? Bra och välbehövd lördag.
 
 
Värmande gröt med hallonsås
1 portion

1 dl havregryn
2 dl vatten
en nypa salt
2 mjuka dadlar
1 msk skalade hampafrön
hallonsås (recept nedan)
rostade hasselnötter
rikligt med kanel
 
Gör så här:

Koka samman havregryn, vatten och salt till en klassisk havregrynsgröt. Kärna ur dadlarna och mosa ner i gröten. Rör ner skalade hampafrön. Servera med varm eller kall hallonsås, rikligt med kanel och ett gäng rostade hasselnötter. Njut!
 
 
Härlig hallonsås
till dessert och topping

frysta hallon
en skvätt vatten
lite agavesirap
 
Gör så här:
 

Häll frysta hallon i en kastrull och tillsätt en skvätt vatten. Sätt på värmen och rör tills hallonen börjat mjukna. Söta lätt med lite agavesirap och rör ordentligt, tills hallonen mjuknat så pass att en hallonsås bildats. Servera varm eller förvara i kylskåp för annat tillfälle. Lika gott till gröt som på pannkakorna, till glass, till yoghurt eller i smoothies. Funkar givetvis också med andra bär!

 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Emelie Cegrell says:

    Men mums! Funderar nästan på att göra frukost istället för middag ikväll!

  2. Johanna Eriksson says:

    Wow, vilka recept, verkligen inspirerande!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.