Lunchwraps med basilikatofu & pumpakärnor

Posted on
 
WRAPS. Så enkelt, smidigt och gott! Bra att ta med på picknick och mysigt att äta framför en film en fredagskväll. Dessutom går de ju, likt sallader, att variera ut i det oändliga. Tag det du har hemma; hackade grönsaker, salladsblad, röror, tofubitar, lättwokade grönsaker, nötter, falafel, kyckling, avokado, färskost, hummus, fetaost, färska kryddor… Här om dagen lät jag köket styra min lunch, med goda resultat!
 
 
Fullkornstortillas övertoppade med…
 
– Massor av gröna blad
– Strimlad rå rödbeta
– Basilikatofu stekt i kokosolja
– Zucchini stekt i kokosolja
– Snabbrostade pumpakärnor
– En klick pesto-färskost
– Skivad, mogen avokado
– Delade körsbärstomater
– Lite olivolja
 
Enkelt och DELICIOUS!
 
 
Basilikatofun är en riktig favorit! Den är av märket Taifun och är både vegansk och ekologisk (samt galet god!). Basilikakryddad rakt igenom och snabbtillagad. Jag köper den i grannens eko-butik, men jag har även sett den på utvalda livsmedelsbutiker, t.ex. Hemköp. 
 
 
Jag använde mig av köpta fullkornstortillas som hade blivit över från taco-kvällen. Om man vill kan man dock givetvis göra sina egna wrap-bröd! Recept på lite hälsosammare bröd finns bland annat på recept.nu, hälsofreak, tasty health och fiaworkingout.
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.