Torsk med avokado, fänkål & pistasch

Posted on
 
Om jag hade skrivit ut hela titeln på denna rätt skulle den blivit för lång. Här om dagen serverade jag till middag i klartext en god getostöverbakad torsk, ett ljuvligt potatisstomp smaksatt med äkta smör, serverat med en fräsch och fyllig avokadosallad med fänkål, pistaschnötter, gurka & ruccola. Kan låta som en lite speciell kombination av smaker, men det var bästa kombinationen ever! Fisken passade oerhört bra till den underbart goda ekologiska potatisen och den smakrika salladen. En lyxmiddag på en vardagskväll.
 
 
Getostöverbakad torsk med potatisstomp & avokadosallad med fänkål och pistasch
4 portioner

4 torsk-filéer à 100 g 
2 msk get-färskost
10 små potatisar
en rejäl klick smör
2-3 mogna avokados
1 liten fänkål
en näve naturella pistaschnötter
1-2 dm gurka
en näve ruccola-blad
olivolja, balsamvinäger
örtsalt, chilipeppar, kryddor
ärtskott till garnering
 
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg fiskfiléerna på en plåt eller i en ugnsform, ringla lite olivolja över, bre färskost över dem och krydda med t.ex. chilipeppar och himalyasalt. Ugnsbaka tills fisken är igenom men inte torr, cirka 20 minuter. Skala och skölj potatisen. Koka mjuk, men inte överkokad. Häll av vattnet av potatisen och mosa med en ballongvisp till ett “stomp” med bitar. Rör i en klick smör och krydda eventuellt med lite örtsalt. Tärna avokadon, strimla fänkål fint och skär gurka i små bitar. Blanda med pistaschnötter, ruccola, olivolja, balsamvinäger och lätt kryddning. Servera avokadosallad med ugnsbakad fisk, potatisstomp och ärtskott. Njut!
 
 
Finns det en vegetarian i huset? Gör en fejk-fisk på morotshummus (recept här), hirs och getost. 
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Hannah says:

    Detser helt MAKALÖST gott ut!! Kan du inte öppna en restaurang så man kan få smaka det du gör?!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.