Teffbröd med tonfiskröra

Posted on
 
Min plan var att göra en teff-crêpe att fylla, men smeten jag blandade ville något annat. Den resulterade i en lite tjockare kreation istället – men vad gör det? Utan att tänka på det hade jag skapat ett nytt spontant recept på ett snabbt och smidigt teff-bröd. Ett saftigt, gott stekpannebröd som passade utmärkt till en god tonfiskröra och spröda grönsaker. Ett oväntat resultat är inget misslyckande!
 
 
Teff är ett glutenfritt och näringsrikt sädeslag som den senaste tiden letat sig till butikernas mjölhylla. Ursprungligen kommer det från Etiopien och har där länge ingått i basfödan. Mjölet innehåller rikligt med järn och kalcium och fungerar utmärkt till bakning. 
 
 
Stekpannebröd på teff
1 portion

3/4 dl teff-mjöl
1/2 dl mandelmjölk
1 medelstort ägg
en nypa salt
1-2 tsk fiberhusk
 
Gör så här:

Vispa ihop mjöl, mandelmjölk, ägg och salt. Tillsätt fiberhusk och låt stå ett par minuter. Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna, sänk värmen och stek smeten till ett runt, ganska tjockt, bröd. Servera med tonfiskröra (recept nedan), grönsaker, balsamvinäger & olivolja.
 
 
Tonfiskröra med fetaost
1 portion

75 g tonfisk
en bit fetaost
2 msk turkisk yoghurt
färska örter (timjan)
kryddning efter smak
 
Gör så här:

Mosa samman ost och tonfisk. Blanda med yoghurt och krydda efter smak.
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.