Efter stormen kommer lugnet

Posted on
 
Nu är det sommarlov. Jag kan andas. Det var det som slog mig när jag vaknade denna söndagsmorgon. Efter intensiva dagar, efter en intensiv vår, kände jag för första gången hur tröttheten riktigt förlamade hela min kropp. Men i sinnet var jag så himla glad. Så nöjd. Så lycklig. Den senaste tiden har varit bland den intensivaste i mitt liv, men även den bästa någonsin.
 
Trots att skolan var slut redan i torsdags så hade jag mer än fullt upp även dagarna efter det. På fredag var det dags för allra käraste systers student. Jag stod, kanske inte speciellt överraskande nog, bakom mottagnings-buffén, så förrutom att agera fotograf, gråta en skvätt vid utspringet, pussa på studenten och fixa iordning så hade jag en hel del mat att laga och fixa. Allt blev dock superlyckat och helt klart värt mödan. Efter mycket förberedelser, X-antal svängar till affären och timmar i köket blev allt över förväntan bra och dagen helt ljuvlig med tjugofem grader och sol. Och viktigast såklart; min syster var nöjd och fick den fina student hon önskat sig. 
 
När jag vaknade på lördagsmorgonen var jag olagligt trött, men efter en kaffe och en ordentlig frukost ute i solskenet tog jag mig samman och började fixa inför nästa projekt; rawfoodcaféet! Som bekant skulle jag alltså stå bakom ett fullspäckat, färggrant café vid en musikfest i Tomnäs Lada som skulle äga rum på kvällen. All den energi som fattades mig efter allt jobb, alla förberedelser och allt spring kom tillbaka tusenfalt när jag möttes av all  positiv respons, alla lovord och alla nöjda miner under kvällen. Jag var verkligen i mitt näste.
 
 
Så efter stormen kommer alltså lugnet. Himlen är ganska grå idag, men det gör ingenting, för idag ska jag verkligen bara vila. Jag sov tills jag vaknade av mig själv, fick frukost på sängen på en blommig servett, låg kvar och läste tills klockan blev tolv, gick med långsamma steg upp och duschade, tog på mig mina skönaste kläder. Det är helt enkelt dags för en välförtjänt, välbehövlig vila.
 
 
Nu ska allt tas i sin takt. Det är sommarlov och jag ska inte stressa iväg någonstans. I alla fall inte förens imorgon, haha, för om jag känner mig själv rätt att jag snart på benen igen för att söka nya projekt, nya lyckopiller, nya planer. Utöver det kan jag inte bärga mig för sommarens alla äventyr, sena kvällar och långa morgnar. Det är verkligen min tid nu. Och det känns så himla bra.
 
 • Dela

0 kommentarer

 1. Anonym says:

  Jättefina bilder!!

 2. Anonym says:

  Men åh, så härligt det låter :) Den där känslan av att få vila och ha långledigt efter att en har jobbat/stressat/varit igång mycket ett bra tag är så fantastisk!

 3. JUNITJEJ says:

  Det ser gott ut!

 4. Anonym says:

  Det låter härligt! Njuuuuut.

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.