Frukostpizza med chiasylt & jordnötssås

Posted on
 
Godmorgon onsdag! Planen för denna dag lyder: rensa garderoben, tvätta, jobba lite, hitta sommarläsning, gå på massage och yoga. Men obligatoriskt för sommarlovsdagar är givetvis först den lugna morgonen, den goda frukosten och minst en timme i morgonrocken…
 
 
Med detta startade jag morgonen här om dagen ↑ – Inget mindre än en delikat, mumsig, fantastisk, fräsch frukostpizza
 
 
Frukostpizza med chiasylt, hallon, banan & jordnötssås
1 portion

2 ägg
2-3 msk bovetemjöl
en nypa vaniljpulver
1/2 banan
1 sked kokosolja
 
8-10 färska hallon
2-3 msk chiasylt (recept nedan)
1/2 banan
1 stor sked jordnötssmör
1/2 dl osötad mandelmjölk
1 tsk agavesirap
lite riven kokos
 
 
Gör så här:

Vispa ihop ägg, bovetemjöl och vanilj. Mixa ner en halv banan. Stek smeten till en stor, rund pannkaka i kokosolja. Skär till pannkakan så den blir rund och fin (och ät upp de krispiga kanterna, så goda!). Bred över chiasylt. Fördela färska hallon och skivad banan över “pizzan”. Blanda ihop jordnötssmör, mandelmjölk och agavesirap till en krämig sås. Häll över såsen och toppa med riven kokos! Njut!
 
 
Chiasylt: Tina upp ett paket hallon och mosa med en gaffel. Blanda ihop med några matskedar vatten, lite agavesirap för sötma och rejält med chiafrön. Häll upp i en burk och förvara i kylskåpet. Håller ungefär en vecka och passar till såväl frukost som dessert!
 
 
Ett kul alternativ till den klassiska pannkakan… Nästa gång provar jag en chokladig variant!
 
  • Dela

3 kommentarer

  1. Divorce your horse says:

    Så gott det ser ut! :)

  2. Julia says:

    Ser helt fantastisk ut!! :)

  3. ɑ n n i k ɑ says:

    Mums!

Lämna ett svar till Julia Avbryt svar

Din e-post kommer inte att publiceras.