Sommardessert gånger två

Posted on
 
20 desserter och 1 vegansk tårta stod på beställningen. Jag valde att leverera fyllig chokladmousse med bär och en sommartårta på rawfoodbotten. Passar till vilken sommarkalas som helst och gillas av de flesta! Kanske något för midsommarbuffén i år?
 
 
Vegansk sommartårta på rawfoodbotten
10-12 bitar
 
ca. 2 dl blandade nötter
ca. 2 dl mjuka dadlar
1/2 dl riven kokos
1/2-1 msk kokosolja
en nypa vaniljpulver
en nypa himalayasalt
 
1 paket sojagrädde
frukt, bär & mandelspån
 
Gör så här:
 
Mixa alla ingredienserna till botten i en matberedare. Justera mängder nötter och dadlar tills du får en fast massa som är lätt att forma. Tryck ut i en lagom stor form täckt med plastfolie. Ställ i frysen och tag upp i kylskåpet samma dag som den ska användas. Vispa grädden och bred ut över botten. Garnera med färska bär, frukt, mandelspån & citronmeliss! 
 
 
Mörk, lyxig chokladmousse 
20 buffé-portioner
 
200 g mörk choklad
5 mogna avokados
1-2 dl kokosmjölk
1,5 tsk vaniljpulver
en nypa himalayasalt
ca. 1 dl kakaopulver
ca. 1 dl agavesirap
 
bär och valfri topping
 
Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. Mixa avokados, kokosmjölk, vaniljpulver och salt i en matberedare. Tillsätt kakao och agavesirap. Tillsätt den smälta chokladen till smeten i en tunn stråle medan du mixar så att smeten börjar likna en mousse. Smaka av och tillsätt mer kakao för intensivare chokladsmak, mer agavesirap för mer sötma. Bottna 20 små dessertglas med färska/tinade hallon och fördela moussen i glasen. Ställ kallt minst 1-2 timmar innan servering. Toppa med något fräscht innan servering – här med passionsfrukt, blåbär, jordgubbar, granatäppelkärnor, en liten klick sojagrädde och mandelspån!
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.