Naturell, krämig yoghurt-kvarg

Posted on
 
När man pratar om kvarg vet nog de flesta numera vad det handlar om. En yoghurtliknande färskost med hög proteinhalt, känd för att passa i samband med träning, eller som ett gott mellanmål med frukt och bär. Efter debuten med Arlas kesella har massa olika sorters kvarg tagits fram, såväl smaksatta som drickbara… Nu senast: naturell yoghurt-kvarg! Självklart var jag tvungen att prova.
 
 
Arlas yoghurt-kvarg består av 50% yoghurt, 50% kvarg. Personligen tycker jag det är en klockren kombination! Yoghurten gör den annars ganska sträva kvargen lite mildare, samtidigt som konsistensen blir härligt krämig. Två andra bra grejer slås också ihop är kvargens höga proteinhalt och yoghurtens mjölksyrebakterier som gör gott för magen.
 
 
Mitt betyg? Superbra! Mycket godare än andra blandningar jag provat och absolut något jag köper igen. Går lika bra att äta naturell, som smaksatt med exempelvis bär. Allra godast är den med skivad banan, bär, mandelsmör och skalade hampafrön. Perfekt mellanmål!
 
  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.