Våffeldagen till ära

Posted on
25 mars = våffeldagen! Jag tar alltid kalenderns mindre viktiga dagar på allvar, trots att jag så väl vet att de endast är skapta som PR-knep och inte för att det är gott. Men gott är det ju. Det är klart. Och våffeljärnet som mest står och skräpar uppskattar nog att det får tas fram i alla fall en gång om året. När vi talar om uppskattning kan jag ju också förtydliga att denna ljuvliga våffelfrukost satt minst sagt fint!

 
Frasiga kokos- & bovete-våfflor
2 normalstora våfflor

1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl riven kokos
2 msk kokosmjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk fiberhusk
1-1,5 dl kokosmjölk
1 tsk smält kokosolja
2 ägg

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Om du vill kan du tillsätta någon form av smaksättning, t.ex. vanilj eller lucuma. Smält kokosoljan och vispa ihop med ägg och kokosmjölk i en separat skål. Vispa sedan ihop med de torra ingredienserna. Låt smeten stå och vila ett par minuter och grädda sedan till gyllenbruna våfflor i ett smort våffeljärn. Toppa, servera & njut av våfflorna varma!
 

Mina våfflor toppades med skivad banan, frysta hallon, rostade kokosflagor och jordnötssås.

Jordnötssåsen gör du enkelt genom att blanda ihop jordnötssmör med en skvätt mandelmjölk och lite agavesirap. Mums!

Hur serverar ni helst era våfflor? Salta, söta eller helt enkelt naturella? Variationsmöjligheterna är oändliga!

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.