Första dygnet i Tunis

Posted on
 
Solen skiner, från gatan hörs liv och i skrivande stund har jag befunnit mig här i ett knappt dygn. Jag sitter på terassen mot gatan med ett glas färskpressad apelsinjuice och ska snart gå ut och äta lunch. Trots att jag nyss kommit hit är jag redan fylld av massor med intryck. Tunis är verkligen en stad som ingen annan jag varit i. Människorna, stämningen, kvarteren – det är något helt annat.
 
 
Igår morse gick vi upp tidigt. Klockan 6 gick flygplanet från Arlanda och vid 10 åkte vi vidare efter en kort mellanlandning i Frankfurt. Resan till Tunisien tar bara två gånger två timmar. Att Afrika är så nära… På flygplatsen blev vi hämtade av en av konferensens medorganisatorer. Pappa blev direkt sysselsatt i alla förberedelser, medan jag tog en dusch och glatt hoppade i en långklänning jag inte använt sedan förra sommaren. Det är varmt här. Sådär perfekt varmt, som den bara bli mitt i sommaren hemma.
 
 
Medan pappa hade fullt upp så mötte jag upp en familjevän, också deltagande vid konferensen, och tillsammans begav vi oss ut på gatorna för att samla intryck. Han hade redan varit här ett dygn och kände redan vissa människor vi stötte på på gatan, haha. 
 
 
Vi gick mot den porten till Medina, stadens gamla del. Det var oerhört vackert och stämningsfullt!
 
 
Jag älskar faktumet att nästan alla hus är målade i vitt, turkost och blått… Så fint!

 
Bortom gamla stan hittade vi en skola, stora byggnader och tusen tunisiska flaggor.
 
 
Väl ute ur myllret i de små gränderna åt vi välbehövd kaffeglass! Mmm…
 
 
Imorse gick vi upp tidigt igen. Klockan 08.00 skulle vi vara på den lokala radiostationen. Men nu fick jag en paus. Jag har vilat lite, ätit jordgubbar på rummet och förberett mig för lite intensivare eftermiddagsprogram. Åh, vad det är spännande att vara här!
 
 
Så här ser det ut om jag tittar upp där jag sitter just nu…
 
 
Så här ser det ut om jag tittar ut…
 
 
Nu ska jag bege mig ut i de sprudlande kvarteren igen. Nu har ni i alla fall fått en första liten inblick! I kväll inleds konferensen och snart dyker välbekanta ansikten upp i hotellobbyn. I’ll keep you updated. Här finns mycket kvar att uppleva och se. Vi hörs!
 
 • Dela

0 kommentarer

 1. Anonym says:

  Åh fina färger och hus. Vill själv verkligen besöka nordafrika, typ Marocko men nu har jag fått upp ögonen för Tunisien också. Hur är landet ur säkerhetssynpunkt?

 2. Paulina says:

  Åh, Tunisien är så fint! Längtar tillbaka nu när jag ser dina foton!

  Ha det underbart Nina, och NJUT för fullt! :D

  //nouw.com/100kitchenstories

 3. Johanna! says:

  Sååå fina bilder! Jag vill också åka dit!

 4. Elina says:

  Intressant med Tunisien, som du säger så är det inte något alla åker till – men ibland får man ta chansen för att kanske se något utav det vackraste du kan se! :)

 5. Anonym says:

  Gud så fint det är där!

 6. Minna says:

  Genom att kolla på dina bilder kan jag inget annat än att hålla med om att husens färger är otroligt vackra!
  Fångas riktigt bra på bild också. I framtiden ska jag också ut i världen, dessa bilder peppar bara ännu mer :)
  PS vill verkligen berömma bilden på trappan, gillar vinkeln! :D

 7. Anonym says:

  Gud vad fint det är där :D

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.