Plockmat för sextio personer

Posted on
Som bekant så sysslade jag förra lördagen med en sysselsättning jag tycker om; laga mat. På beställningen denna gång stod tre sorters plockmat för 60 personer vid en musikfest. Superkul! Tiden det tar ska dock aldrig underskattas. Bra mat kräver tid.

Steg ett var givetvis att planera allt och gå och handla. Det gäller att ställa om hjärnan när det gäller stora volymer.

Allt skulle sedan förberedas i tur och ordning, på så sätt att allt ändå skulle vara färskt vid avhämtning. Här krävdes planering.

Två av sorterna gjordes på ekologisk hjärtsallad – salladsbåtar.

Den ena salladsbåten med fetaostcreme, körsbärstomater, örtkryddor & färsk persilja.

 
Den andra med kikärtshummus, spiraliserad zucchini, rödbeta & skalade hampafrön.
 
Utöver det gjorde jag vad som var mest tidskrävande; sextio stycken indiska samosas. 

Fyllningen gjordes klassiskt på färskpotatis, gröna ärtor, lök, olivolja och indisk kryddning.

Det var många potatisar att skala och desto fler samosas att varsamt vika och pensla.

 
Puh! Väldigt roligt men så mycket intensivare än man kan föreställa sig. Jag känner mig dock redan redo för nästa uppdrag.
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Malin / Inte vego, men says:

    Hur rolig låter inte den här dagen? :) Och helt perfekt om du också fick chansen att äta av all den goda mat du lagade.

  2. David says:

    Fy, grymt fint! Du säkert fick en trogen kund med så fin mat!

Lämna ett svar till David Avbryt svar

Din e-post kommer inte att publiceras.