Superfoods från Go For Life

Posted on
 
Jag älskar superfoods! De är inte essentiella i hälsosam matlagning, men de är defintivit förgyllare till alla möjliga rätter, smoothies och frukostar. De boostar inte bara med massor av näring, utan även med smak. Att toppa med superfoods är utan tvekan också en glädje för ögat! Med andra ord är superfoods helt enkelt något jag gärna tillsätter för “det lilla extra” i min matlagning. 
 
 
Här om dagen fick jag hem ett paket från min härliga samarbetspartner Go For Life, en riktig favorit-webbshop när det gäller just superfood och rawfood – dessutom landets största i kategorin. De har ett brett men ändå utvalt sortiment av produkter som enligt mig verkligen håller måttet. Ekologiska och prisvärda. Dessutom gillar jag Go For Life’s helhetsfilosofi som giftar sig utmärkt med min.

I det senaste pakete gömde sig tre fina produkter…

 
 
Hampaproteinpulver 50% är ett helt naturligt proteinrikt pulver gjort på hampafrön. Hampapulvret innehåller protein med samtliga 20 aminosyror, men även omega 6 & 3 samt mineralerna kalcium, magnesium, fosfor, kalium, järn och zink. Pulvret är också en bra källa till vitamin E! Med andra ord; ett riktigt superpulver och ett bra alternativ till alla de konstgjorda alternativen på marknaden. Detta innehåller inga konstiga tillsatsatser. Jag mixar gärna hampaproteinpulvret i en god smoothie eller i hemgjorda bars.
 
 
Acaipulver är nog något av det mest hypade i hälsovärlden just nu… Acaibowls har säkert de flesta hör talas om. Även jag gör dem gärna till frukost, dessert eller mellanmål – bäret acai innehåller nämligen förrutom god smak och en härlig lila färg även massor av näring! Faktum är att det är ett av världens mest näringsrika bär, rikt på vitamin B1, B2, B3, C, E, fibrer, protein, antioxidanter, mineralerna kalium, kalcium, järn, magnesium, koppar, fosfor och zink, samt omega 6 & 9. 
 
 
Bipollen är om så näringsrikare, trots att det inte är något bär. A-, B-, (B1, B2, B3, B6, B9, B12), C-, E-vitamin gömmer i de små gyllene kornen, tillsammans med samtliga aminosyror, antioxidanter, nästan alla enzymer och koenzymer som kroppen behöver, stora mängder protein och 27 mineraler. Bipollen består av blompollen och passar till mycket; som topping till smoothies, på efterrätter, i müsli, på sallad… Ser lika fint ut som det är gott och ger kraft. Denna superfood är känd för att vara något av det näringsrikaste som finns på vår jord.
 
 
Jag blir med ens sugen på att göra en acaibowl, boostad med hampaprotein och toppad med bipollen – en härlig kombination. Dessa superfoods har ni säkert sett i bloggens recept förrut, men ni kan också räkna med fler recept inom en snart framtid.

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.