Avokado på 20 sätt

Posted on
 
Jag älskar avokado. Äter det daligen. Dels för att det är så makalöst gott, men även för att det är en ypperlig källa till såväl fint fett som värdefulla näringsämnen. Dessutom passar denna frukt (ja, frukt) till nästan allt, både sött och salt och mitemellan. Med den naturligt krämiga konsistensen funkar avokado till allt från röra till dessertmousse och som smörgåspålägg. Här får ni 20 härliga avokado-tips!
 
 
Avokadofrukost med frukt, bär och nötter. En bra morgon startar med avokado! Detta är en av mina favoritfrukostar.
 
 
Rispappersrullar med zucchini, cashew, avokado & lime. Så fräscht, smakrikt och gott! Dessa gröna rullar är rawfood deluxe.
 
 
Gröt med avokadomousse, jordgubbar och mandelsmör. Avokado som topping? Ja, tack. Förgyller vilken grötskål som helst.
 
 
Avokadogazpacho med mynta och citron. Denna gazpacho är fantastisk som förrätt till en lyxig middag. Smakrik och frisk!
 
 
Chokladmousse på avokado. Avokadon i denna chokladmousse ger den perfekta krämigheten man eftersträvar. Så gott!
 
 
Vegansk pizzasås på avokado och tofu. Toppade en underbar vegansk tomatpizza med denna ljuvliga sås. Passar till nästan allt.
 
 
Surdegsknäcke med avokado och getost. Ibland är det enklaste det godaste! Avokadoknäcke funkar i alla situationer.
 
 
Fyllda avokadohalvor med pumpakärnor och hampafrön. Förgyll en avokadohalva med fyllning och toppings. Perfekt mellanmål!
 
 
Krämig frukostsmoothie med avokado och hampa. Denna smoothie kallade jag “extra allt” just eftersom den är så komplett. Och god.
 
 
Key lime pie med avokado och kokos. Godaste rawfoodtårtan jag gjort. Syrlig, krämig och perfekt balanserad. Måste göra om!
 
 
Fräsch basilikasallad med avokado och keso. Avokado i sallad är något jag äter ständigt. Denna sallad var en fullträff!
 
 
Torsk med pressad potatis, avokado, fänkål & pistasch. Kombinationen i den gröna sidosalladen är oslagbar. Avokadon gör allt.
 
 
Mörkgrön supersmoothie med bipollen. Jag älskar att slänga i avokado i smoothies! Den ger krämighet och mättnad.
 
 
Groddat chiabröd med avokado och jordgubbar. Som sagt, avokado passar ypperligt på vilket bröd som helst istället för smör. 
 
 
Avokadosallad med råris och solroskärnor. Ännu en god lunchsallad förstärkt med bland annat råris och ägg. 
 
 
Kikärtsbiffar med ugnsrostad sötpotatis och spenatguacamole. Denna veganrätt får pricken över i med en ljuvlig grön guacamole.
 
 
Raw, vegansk avokadoyoghurt med bovetercrumble. Perfekt mejerifritt frukostalternativ. Enkelt, krämigt och utmärkt till granola.
 
 
Zucchinipasta med myntaguacamole och pistasch. Yum – kombinationen mynta och pistasch träffar utmärkt i avokadosåsen.
 
 
Grön crêpe med tomat, fetaost och avokado. Mosad med fetaost gör sig avokadon riktigt bra i en god, salt fyllning till en omelett.
 
 
Fruktsallad med avokadotopping, vanilj och pistasch. Favorit som passar till såväl frukost som mellanmål och dessert. 
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Heddan says:

    Prova att ta champinjoner, ta bort foten och fyll hålet med mosad avokado, strö lite salt ovanpå och toppa med gojibär.
    Perfekta små munsbitar!

  2. Johanna says:

    gott!

  3. Anonym says:

    Allt ser supergott ut :) älskar avokado

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.