Hemgjord persiljepesto med pecorino

Posted on
 
Pesto är dyrt och innehåller oftast typ hundra ingredienser. Men inte om du gör den hemma! Att mixa sin egna pesto är enkelt, hälsosamt och otroligt gott. Den är enkel att variera och ger en stor sats du kan använda till mycket. Antingen väljer du att göra den lite lyxigare orginal-varianten på basilika och pinjenötter, eller så kör du en mer budgetsmart (men lika god!) version, som denna:
 
 
Ninas persiljepesto
1 stor sats
 
100 g färsk persilja
1,5 dl riven pecorino
1,5 dl rostade solroskärnor
1 dl extra virgin olivolja
några nypor himalaysalt
 
Gör så här:
 
Skölj persiljan och klipp i bitar. Lägg i en matberedare tillsammans med pecorino, solroskärnor och olivolja. Mixa till en jämn pesto. Har du ingen matberedare, mixa med stavmixer i en hög plastkanna. Tillsätt mer olivolja om det behövs och smaka av med lite salt av god kvalitet. Förvara i en glasburk i kylen! Passar till såväl pasta som till gratinering och på smörgåsen. Håller i cirka en vecka.
 
 
Vill du göra peston vegansk går det bra att byta ut osten mot lite extra solroskärnor och olivolja, alternativt cashewnötter eller näringsjäst. Peston passar bra till: pasta, gryta, på smörgåsen, i gratängen, i omelett, till sallad, som dipp, som krydda, till zoodles…
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Anonym says:

    mums

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.