Mjuk kolakaka med havrekrisp

Posted on
Jag bad mamma gissa den hemliga ingrediensen i denna kaka. Efter fler minuters betänktetid fick jag dock lov att avslölja det; den största ingrediensen i detta recept är… kikärtor! Jag älskar att maskera saker i god, hälsosam bakning. Ingen som helst kan ana att denna ljuvliga skapelse innehåller bönor! Det enda man känner är en ljuvlig kolasmak, krämigt mandelsmör och en krispig topping. Mums!

 
“Denna kaka måste du göra igen!”, blev omdömet. Det är väl den bästa respons man kan få? Jag håller dock med; denna kaka ska jag utan tvekan göra igen. Jag improviserade ihop den på måfå och trodde aldrig den skulle bli så bra. Men det blev den. Så här får ni receptet!
 
 
Mjuk kolakaka med havrekrisp
1 kaka
 
1 paket kikärtor, tetra
1-2 msk kokosolja
1 medelstort ägg
3 msk kokosnektar
2 msk kokosmjöl
1-2 tsk bikarbonat
1 msk mesquite-pulver
lite agavesirap
 
naturellt mandelsmör
glutenfria havrepuffar
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Häll av och skölj kikärtorna. Mixa med kokosolja och ägg till en jämn massa. Tillsätt kokosnektar, mjöl, bikarbonat och mesquite. Mixa. Smaka av med lite agavesirap för sötma. Smörj en fyrkantig form med kokosolja och bred ut massan i formen med hjälp av en slickepott. Ställ in i den varma ugnen i 15-20 minuter, tills kakan är fast och har fått färg. Låt svalna en stund innan du vänder ur kakan ur formen. Bred ut mandelsmör över kakan och strö över tätt med glutenfria havrepuffar. Skär i bitar. Njut! 
 
 
Denna kolakaka med havrekrisp är:
 
– Glutenfri √
– Mejerifri √
– Fri från raffinerat socker √
– Rik på protein √
– Rik på vitaminer/mineraler √
 
Gör den vegansk genom att byta ut ägget mot ett linfrö-ägg!
 
 
Jag använde mig av glutenfria, ekologiska havrepuffar från Ewalie! Glöm inte att ni kan tävla om ett grymt paket innehållande bland annat dessa puffar här i bloggen. Paket innehåller även en receptbok och ett gäng andra produkter. Tävlingsinlägget hittar ni här!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Emma says:

    Ska definitivt testa denna kaka! :D

  2. Julia Jedeberg says:

    ALLTSÅ, hur gott såg inte det där ut? Och hur duktigt är inte du?!

  3. Cassandra says:

    Mums så gott det ser ut att vara!

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.