Så gör du egna grönkålschips!

Posted on
Krispiga, härliga grönkålschips… De är inte bara otorligt goda och hälsosamma – de är även hur enkla som helst att göra hemma! Allt du behöver är färsk grönkål, olja och smaksättning. Varför då gå och köpa en dyr liten påse på hälsokosten? Så här gör du egna chips:
 
 
Framför allt behöver du ju rejält med grönkål. Helst hel och färsk från marknaden, men hackad på påse från affären går också bra!
 
 
Sätt ugnen på 150°. Börja sedan med att skära till grönkålen om den inte redan är hackad. Skär bort de tjocka stjälkarna och skär bladen i lagom stora bitar. Tänk på att de krymper i ugnen! Lägg sedan grönkålen i en skål/bunke och ringla över olivolja. Krydda med salt, örtsalt eller annan krydda (t.ex. chili, gurkmeja…). Massera sedan in olja och kryddning i grönkålen med hjälp av händerna.
 
 
Sprid ut den masserade grönkålen på en plåt. Ställ in i ugnen tills grönkålen blivit knaprig men inte bränd, cirka 20 minuter.
 
 
Klart! Enkelt va? Du kan även göra dem på högre värme lite kortare, men då är det större risk att de blir brända. Har du gott om tid kan du göra chipsen på lägre temperatur lite längre istället. Chipsen är perfekta som snacks till fredagsmyset med fungerar även bra att smula över sallad eller ha som tillbehör till dem hemgjorda burgaren. Testa till exempel att servera dem till min valnöts- & champinjonburgare!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. MADDISENJ.SE says:

    Har tänkt i flera veckor att jag ska göra grönkålschips men fortfarande inte tagit tag i saken. Kanske får bli ikväll :)

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.