Zoodles med broccolipesto & quinoaschnitzel

Posted on

 

Färggrann, smakrik, vegetarisk. Det är precis vad denna rätt är! Med fräsch och god zucchinipasta, egengjord broccolipesto, vila tomater och enkla quinoaschnitzlar är den omöjlig att inte gilla (om man tycker om denna sorts mat vill säga). Lite raw men inte hundra procent. Nästan vegansk men inte helt. Man måste inte gå all in för saker helt tiden. För mig räcker det att det är grönt. Och gott.
 
 
Zoodles med broccolipesto och quinoaschnitzel: Spiralisera två små zucchinis (alternativt hyvla med potatisskalare) och vänd runt i rikligt med broccolipesto. Servera med olikfärgade, delade körsbärstomater och quinoaschnitzel. Toppa gärna med lite cashewnötter!
 
 
Broccolipesto med cashewnötter
1 sats (räcker till en stor burk)

250 g broccoli
100 g cashewnötter
1/2-1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
himalayasalt
 
Gör så här:

Skölj broccolin och skär i mindre bitar. Kör i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt cashewnötter och lite av olivoljan samt skalade vitlöksklyftor. Mixa, mixa, mixa. Tillsätt mer olivolja efter hand tills du får den konsistens på peston som du vill ha. Smaka av med salt och/eller örtsalt efter hand. Ät direkt eller förvara i glasburk i kylskåpet. Gott till pasta, gratänger, i biffar, på smörgås…
 
 
Quinoaschnitzel
2 portioner

2 dl ljust quinoamjöl
2 små ägg
1/2 dl riven pecorino
en skvätt vatten
salt & örtkryddor
 
Gör så här:

Vispa ihop ägg, quinoamjöl och en skvätt vatten till en jämn smet. Rör ner pecorino och smaksätt med blandade örtkryddor samt salt. Stek till 6 st små plättar i olivolja på medelhög värme. De ska bli gyllenbruna och genomstekta. Dela på mitten och servera i halvor!
 
  • Dela

0 kommentarer

  1. Anonym says:

    Ser gott ut :)

  2. ɑ n n i k ɑ says:

    Super mumsigt :D

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.