Äggröra utan ägg

Posted on


Ägg brukar ofta vara det som nya veganer tycker är svårast att ersätta. Kött och mejerier går att enkelt byta ut mot något av alla substitut som finns, ägg är lite svårare. I bakning funkar det fint med chiagélé eller växtmjölk, biffar håller ihop med kikärtsmjöl eller fiberhusk. Men äggröra då? Hur får en till en riktigt god vegansk äggröra? Tofu-scramble är en favorit: näringsjäst tillför härlig umamismak, gurkmeja färg. Riktigt som äggröra smakar och känns tofu dock givetvis inte…

Jag fick möjlighet att prova Follow Your Hearts nya produkt “VeganEgg” och blev så positivt överraskad. För mig som tycker om ägg men vill äta veganskt för djuren och planeten är denna produkt briljant! I både smak och konsistens så nära en kan komma äggröra, fast utan ägg. Funkar också bra att använda i bakning!

Vegan Egg är gjord på mjöl av alger och får sin karaktäristiskt äggiga smak av näringsjäst och svart salt. Produkten är superenkel att använda: det är bara att vispa ihop två matskedar pulver med en dryg deciliter vatten, krydda och steka. Vänd gärna ner grönsaker i stekpannan (t.ex. champinjoner och sparris) eller servera som den är med lite olja, krasse och hackade nötter. Perfekt som del av en frukost eller lunch.

En riktigt lyckad äggersättnings-produkt! Eloge till företag som gör det lätt att vara vegan! Produkten finns att hitta på ett fåtal välsorterade matbutiker i Sverige, bland annat på Goodstore i Stockholm ♡

Inlägget innehåller sponsrade produkter, men ord och åsikter är mina.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.