Berlins junivindar

Posted on

Hemma igen efter några dagar i sommarbegynnelsens Berlin, med en handfull av mina närmaste vänner. Jag är en smula sliten och rätt förkyld, men sinnet är fyllt till bredden av känslor som bara resor som denna kan framkalla. Lite fattigare, lite tröttare men som alltid lite rikare på fina stunder jag kan spara som karameller i mitt minne…

Vi bodde i ett av stadens mest spirande kvarter, Friedrichshain, där hipsterbarer trängdes med ljusslinge-klubbar, pizzahak och veganglassbarer som hade öppet mitt i natten.

Vi sov ut om morgnarna, åt gröt i sängarna och gjorde vårt bästa för att inte spilla bär på lakanen. Om dagarna promenerade vi omkring, såg sevärdheter, utnyttjade alla sorters kollektivtrafikmedel och korsade en övergiven flygplats i spöregn.

Om eftermiddagarna köpte vi med oss vin till lägenheten och spelade kort tills klockan blev sent och vi satte oss på spårvagnar som tog oss till goda middagar och äventyrliga kvällar.

Berlin är verkligen en pärla till plats. En av mina absoluta favoritstäder i världen. Staden har en atmosfär som inte går att återfinna någon annanstans, där kriget lämnat sina tydliga spår men där gatorna idag lever mer än någonsin. Där alltid spännande saker väntar.

Denna resa blev dock lite extra speciell. Det var vår studentresa. Snart skiljs vi åt, jag och ett gäng människor jag tycker om så djupt in i hjärtat. Det var fint att få avsluta vår tid så här, innan alla följer olika visioner och olika vägar och olika drömmar.

Tack Berlin, för junivindar och nya minnen.

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.