Bönbrownies med bipollen

Posted on

Brownies på bönor. Jag har gjort det flera gånger förut med ytterst smakliga resultat, men detta spontant påhittade recept måste vara det bästa någonsin! Dessa är ljuvliga. Rik chokladsmak. Lagom kladdig konsistens. Veganska. Fantastiskt näringsrika. Underbart goda. Vad väntar ni på? Spring till köket och testa dessa, nu! Dessa brownies är godsaker utöver de vanliga. Perfekta till såväl mellanmål som återhämtningsmål eller dessert. Mmm…

DSC_0110Dessa brownies är… Fria från raffinerat socker, gluten, mjöl, nötter och helt veganska (om du skippar att strö på bipollen som topping). Ät dem som de är eller servera som dessert tillsammans med hallon och frozen yoghurt. Jag har använt raw kakao och bipollen från Gooddays egen superfood-serie.

DSC_0097Bönbrownies med bipollen
ger ungefär 8 brownies

2 msk chiafrön
1/2 dl kallt vatten
1 pkt svarta bönor
1 dl raw kakao
7-8 mjuka dadlar
en sked kokosolja
agavesirap efter smak
1 tsk bakpulver
en nypa himalayasalt

1 mogen avokado
1-2 msk raw kakao
1-2 msk agavesirap
en skvätt kokosmjölk
bipollen & rostad kokos

DSC_0131Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda chiafrön med kallt vatten till en gélé-aktig massa. Häll av och skölj bönor. Mixa chia-gélé med bönor, kakao, urkärnade dadlar och kokosolja till en jämn smet (går lättast i matberedare). Blanda ner bakpulver och lite himalaysalt, söta med agavesirap efter smak och tycke. Klicka ut smeten i 8 små pappersformar och ställ in i ugnen i ungefär 15-20 minuter. Kakorna ska få yta, men vara mjuka inuti. Ställ brownies svalt. Mixa avokado, kakao, agavesirap och kokosmjölk med hjälp av en stavmixer. När kakorna svalnat och har fått stå sig lite, toppa dem med frosting och strö över bipollen samt rostade kokosflagor. Njut! Smakar om så godare om de får stå sig över natten i kylskåpet, så det är ingen fara om det blir över.

DSC_0064

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.