Bönbrownies med mango & kokos

Posted on

Dessa bönbrownies är min eviga go-to när jag är sugen på att baka något snabbt, enkelt och väldigt gott! Just det här receptet experimenterade jag fram för ett par år sedan och har knappt ändrat det sedan dess. Många recept som dyker upp lite här och var innehåller ägg, men mina brownies är givetvis helt veganska.

Veganska bönbrownies
8-10 stycken

2 msk chiafrön
1/2 dl kallt vatten
1 paket svarta bönor
8 mjuka dadlar
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
en nypa salt
agavsirap efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda chiafrön med kallt vatten och låt svälla en stund. Häll av och skölj bönorna noga. Mixa chiagélé, bönor, kakao, urkärnade dadlar och bakpulver till en jämn massa. Blanda ner lite salt och smaka av med agavsirap. Fördela browniemassan i 8-10 pappersformar med hjälp av två skedar och jämna till. Grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills kakorna fått yta. Låt svalna helt, gärna i kylskåp ett par timmar.

Toppa med godsaker och servera kylskåpskalla!

Jag toppade dessa brownies med kokosgrädde, mangopuré, dadelkola, björnbär och riven kokos.

Så här gör du mangopuré → Låt fryst mango tina i kylskåp och mixa sedan till en jämn puré med hjälp av en stavmixer. Söta eventuellt med lite agavesirap. Så här gör du dadelkola → Kärna ur ett gäng mjuka dadlar och mixa till en krämig kola med hjälp av en stavmixer tillsammans med en skvätt växtmjölk. Blanda gärna ner en nypa flingsalt.

Andra serveringsförslag:

Ha en fin söndag, vänner!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.