Bönbrownies med guldfrosting

Posted on

Sugen på något gott till helgfikat? Dessa brownies är ljuvliga, enkla att göra och kvalificerar näringsmässigt utan tvekan in även som frukost. Det är dags att ge de där bortglömda svarta bönorna ett lite bättre rykte; de ger protein och energi och funkar perfekt som bas till dessa chokladiga mästerverk. Ja, vad väntar ni på? Fatta tag i bönpaketet och börja baka!

Veganska bönbrownies
8-10 stycken

2 msk chiafrön
1/2 dl kallt vatten
1 paket svarta bönor
8 mjuka dadlar
1 dl kakao, gärna raw
1 tsk bakpulver
en nypa himalaysalt
agavsirap efter smak

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda chiafrön med kallt vatten och låt svälla en stund. Häll av och skölj bönorna noga. Mixa chiamassa, bönor, kakao, urkärnade dadlar och bakpulver till en jämn massa. Blanda ner lite salt och smaka av med agavsirap. Fördela browniemassan i 8-10 pappersformar med hjälp av två skedar och jämna till. Grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills kakorna fått yta. Låt svalna helt, gärna i kylskåp ett par timmar.

Toppa med frosting och servera kylskåpskalla!

Guldmjölks- & kola-frosting

1-2 dl krämig kokosgrädde
1 msk agavesirap
1 tsk guldmjölksblandning eller ren gurkmeja
6-7 mjuka dadlar
en skvätt växtmjölk
en nypa himalaysalt

Gör så här:

Blanda kokosgrädde, agave och guldmjölkspulver i en skål. Jag använde mig av en blandning innehållandes gurkmeja, kanel, kakao, ingefära, vanilj, lakrits och svartpeppar. Det går givetvis bra att blanda ihop pulvret själv, eller använda ren gurkmeja alternativt ett par av smaksättarna. Kärna ur dadlarna. Mixa tillsammans med växtmjölk och lite salt i en separat skål (med hjälp av en stavmixer) till en krämig kola. Vänd ner kolan i guldmjölksfrostingen och försiktigt ner utan att kolan blandar sig helt med frostingen. Toppa kalla brownies med guldmjölks- & kola-frostingen och avsluta med färska blåbär, kokos och kakaonibs. Njut!

Det går också bra att toppa med naturell kokosgrädde, nötsmör, chokladfrosting eller annat härligt. Strössla över något knaprigt och det blir garanterad succé! Browniesarna håller bra upp till en vecka i kylskåpet.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.