Bondbönsbiffar med paprikaröra

Posted on

Biffar och röror = vegankökets bästa vardags-go-to’s! Enkelt att göra, lätt att spara, billigare att göra själv än att köpa färdigt. I samarbete med Sevan testade jag här om dagen några produkter ur deras sortiment. Matiga bondbönor blev enkla och mättande biffar, grillade paprikafiléer och naturella valnötter en smakrik röra… ↴


Paprika- & valnötsröra

330 g grillade paprikafiléer
1 dl naturella valnötter
1/2 dl kokosmjölk
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
örtsalt och peppar

Gör så här:

Mixa paprikafiléer, valnötter, kokosmjölk, olivolja och vitlök i en mixer eller matberedare. Smaka av med örtsalt och peppar. Servera direkt eller förvara i en tätt försluten burk i kylskåp i upp till en vecka.

Snabba bondbönsbiffar
4 portioner

480 g bruna bondbönor, kokade
2 msk paprika- & valnötsröra
1 dl majsströbröd eller polenta
2 msk olivolja
1/2 tsk malen muskot
1/2 tsk chilipeppar
örtsalt efter smak

Gör så här:

Häll av och skölj bönorna. Mixa med resterande ingredienser till en formbar massa, men behåll gärna bitar av bönor. Smaka av med örtsalt. Forma små biffar av massan och vänd gärna i majsströbröd eller polenta. Stek i rikligt med olivolja. Biffarna går bra att spara i kylskåp eller frys. Värm i stekpanna eller ugn innan servering!

Dessa produkter använde jag i recepten! Finns i välsorterade matbutiker – jag hittade dem på min närmaste Ica. Valnötterna kan givetvis bytas ut mot andra nötter, bondbönorna mot andra bönor eller ärtor.

Inlägg innehåller sponsrade produkter, men ord och åsikter är mina.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.