Frukostbrownies på bönor

Posted on

Efterrätt till frukost? Självklart! Dessa brownies ger dig garanterat den perfekta starten på dagen ↴

Veganska frukostbrownies
ungefär 8 bitar

1 tetra svarta bönor
1 dl havremjölk
1 dl sultanrussin
1 dl mandelmjöl
1 msk smält kokosolja
1 dl kakao
(1 tsk tsk fiberhusk)
1/2 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
2-3 msk dadelsirap eller agave
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 dl chokladgranola
en nypa havssalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Häll av och skölj bönorna med kallt vatten. Mixa bönorna med havremjölk och russin i en mixer eller matberedare till en så jämn smet som möjligt, det kan underlätta att blötlägga russinen innan. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom granolan och mixa. Vänd ner granolan. Smörj en liten glasform med kokosolja, bred ut smeten i formen. Grädda i 20-30 minuter, tills ytan blivit fast men brownien fortfarande är krämig. Låt svalna innan du skär brownien i bitar.

Fiberhusk gör att degen håller ihop bättre, men receptet fungerar bra även utan.

Jordgubbskompott

1 dl frysta, tinade jordgubbar
1/2 msk majsstärkelse
1 tsk dadelsirap
en skvätt havremjölk

Gör så här:

Mosa jordgubbarna med en gaffel. Blanda med majsstärkelse, dadelsirap och havremjölk i en kastrull. Låt puttra under omrörning på medelhög värme, tills kompotten tjocknat. Låt svalna. Servera med kylskåpskall brownie och vegansk glass, kokosgrädde eller sojayoghurt.

Annat frukostbak ur arkivet:

Frukostkakor med blåbär
Scones med kokos & chiafrön
Bananbröd med valnötter
Matcha-müsli-scones
Kladdkaka på sötpotatis

 Ha en fin helg, vänner!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.