Chiayoghurt med syrlig vattenmelon

Posted on

Igår hade jag mitt första yogapass! Jag har vickat i yinyoga sedan tidigare, men från och med igår kommer jag att ha två yogapass på gymmet varje tisdag kväll. Passen jag instruerar i är en del av konceptet “FortGjort”, så de är enkla och bara tjugofem minuter långa. Det var riktigt roligt (trots att jag var oändligt trött igår eftermiddag och knappt hålla mig på benen) och jag ser fram emot att fortsätta hålla mina mina tisdagspass nu under hösten!

Idag är det onsdag och jag lyssnar på klassisk musik samtidigt som jag går igenom min mailbox och strukturerar upp plugghösten. Jag ska snart dra med mig mamma för att lyfta lite vikter för första gången på två månader – otroligt skönt! Till kvällen kommer min kära farmor med tåget för att stanna en vecka. Jag ser fram emot mysiga promenader och långa samtal, kaffekoppar och äppelplockning… Lite tidlöshet just som rutinerna satt igång igen.

DSC_0046Chia-yoghurt
1 portion

3-4 msk vita chiafrön
1,5 dl sojayoghurt
1,5 dl havremjölk
1 msk agavesirap

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser i en skål eller glasburk och låt stå i kylskåpet över natten. Tag fram på morgonen, rör om med en sked och servera med goda toppings så som citronmarinerad vattenmelon, röda vinbär, pumpafrön och rostad kokos. Granola/müsli och nötsmör smakar också gott på.

DSC_0004Citronmarinerad vattenmelon: Skär gul eller röd vattenmelon i lagom stora bitar och vänd runt i 1 msk agavesirap + 2 msk citronsaft. Servera direkt eller låt marinera i kylskåpet över natten för extra smak. Servera med chiayoghurt. Variera med annan citrus eller honung istället för agave.

DSC_0025

 

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.