Chokladpannkakor med matcha-topping

Posted on

Det är ju ingen nyhet att jag är stor matcha-entusiast. Matcha går dock inte bara att dricka i form av god latte; de finmalda tebladen passar även utmärkt i andra anrättningar… Dessa frukostplättar smakar ljuvligt av raw kakao och förgylls med en antioxidantrik, smakrik, krämig, grön topping!

DSC_0046Chokladpannkakor med matcha-topping
2 portioner

3 medelstora ägg
2 små bananer
1/2 dl havregryn
2 msk krossat linfrö
1 dl mandelmjölk
2 msk raw kakao
1 msk fiberhusk

Gör så här:

Skala bananerna och knäck äggen i en skål. Mixa med havregryn, linfrö, mandelmjölk och raw kakao med hjälp av en stavmixer. Rör ner fiberhusk och låt svälla ett par minuter. Stek smeten till 8-10 små plättar i kokosolja på medelhög värme. Servera med matcha-topping, blåbär, krossad granola, valfri sirap (t.ex. yacon) och riven kokos. Enjoy! För en vegansk variant, ersätt äggen med 2-3 “chia-ägg” (en del chiafrön, en del iskallt vatten = gelé).

DSC_0006Matcha-topping: Blanda ihop 2 msk jordnötssmör, 1/2 dl mandelmjölk, 2 tsk agavesirap och 2 tsk matchapulver till en jämn “sås”. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk eller sötning för önskad smak och konsistens. Såsen går givetvis bra att variera med andra sorters nötsmör, växtmjölk och sötning.

DSC_0012Jag använde mig av matchapulver från Nu3 ämnat för matlagning och bakning. Pulvret är ekologiskt och innehåller massor av nyttigheter, inte minst mängder av antioxidanter! Mat- & bak-matchan passar även bra som smaksättare och näringsbooster i drycker, bakning, efterrätter och rawfoodbollar.

DSC_0033

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.