Visit Homepage
Skip to content

Chokladtryfflar med havssalt

Det vore fel att kalla dessa rawfoodbollar. De är för tryffliga. Mörkt chokladiga. Så jag väljer att kalla dem för chokladtryfflar. Ingredienslistan lutar dock mer åt det rawfoodbollshållet. Mandlar, dadlar, kakao, kokosolja & jordnötssmör – här har ni en godisbit som inte bara är sjukt god, utan även ger massa näring och härlig energi. Lördagsgodis eller vardagsmellis? Funkar som båda.

Rå-chokladtryfflar med jordnöt & havssalt
10-15 små tryfflar

10 mjuka dadlar
3 msk kokosolja
2-3 dl mandelmjöl
1/2 dl kakao + mer att rulla i
1-2 msk jordnötssmör
2-3msk agavesirap
en skvätt kallt vatten
en rejäl nypa flingsalt

Gör så här:

Kärna ur dadlarna och mixa med kokosolja, mandelmjöl och kakao till en smulig smet. Tillsätt jordnötssmör, agavesirap, vatten och smulat flingsalt. Mixa till en jämn massa. Är den för fuktig, tillsätt mer mandelmjöl. Är den för torr, tillsätt lite mer agavesirap eller vatten. Forma till små bollar och rulla i kakao. Ställ in i kylskåpet minst en timme innan servering! Njut!

PS. Varning för att bli chokladig om fingrarna när du äter dessa… PS 2. Det är värt det!

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *