Curry-zoodles med långrostade tomater

Posted on

Grönsaker är basen i all min matlagning. Början en se mat ur det gröna perspektivet inser en verkligen hur mycket en kan göra med vad jorden ger. Genom att experimentera förstår en dessutom att en kan variera olika sorters grönsaker i all oändlighet… Vegansk mat är verkligen så mycket mer än lite riven morot eller vattnig gurka! I denna rätt har jag gjort pasta på zucchini, rostat tomater superlänge i ugnen och hyvlad morot, fänkål och rädisor tunt som fräsch garnering. Currysås gör rätten krämigt god. Nötter och frön mättar och ger tuggmotstånd. Sådan här mat kan jag äta varje dag i veckan!

DSC_0337Zoodles med vegansk currysås
2 portioner

1 grön zucchini
1 gul zucchini
1 pkt havregrädde
2 msk currykrydda
1 tsk sambal oelek
färsk koriander
salt & peppar

Gör så här:

Skölj zucchini. Svarva med hjälp av en spiralizer alternativt en potatisskalare till “zoodles”/zucchinipasta. Blanda havregrädde med curry, sambal oelek och lite färsk koriander i en stekpanna eller kastrull. Värm under omrörning och låt puttra en stund på låg värme för att smakerna ska sätta sig. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra någon minut till. Blanda den spiraliserade zucchinin med currysåsen, rör om ordentligt och lägg upp på två fat…

DSC_0392Servera med tunt skuren rädisa, koriander, hyvlade morötter, hyvlad fänkål, naturella cashewnötter, balsamvinäger, pumpakärnor & sesamfrön.

DSC_0339Långrostade tomater: Sätt ugnen på 125°C. Skölj 1 paket små pärltomater och skär dem på hälften. Sprid ut över en plåt med bakplåtspapper och vänd runt i olivolja och örtsalt. Vänd alla tomathalvor uppåt med skalsidan ner. Ställ in i ugnen 2-3 timmar tills smakerna koncentrerats och tomaterna rostats. Se till så att de inte bränns. Har du mindre tid kan du ha dem på lite högre värme (150-175°C), men låg temperatur ger allra bäst smak.

DSC_0348Vill du gå all in på raw? Byt ut såsen mot en rå variant, till exempel min cashew- & citrondressing eller broccolipesto med vitlökSmaklig måltid!

DSC_0343

  • Dela

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.