De enklaste chokladbollarna

Posted on

Rawfoodbollar går att variera ut i all oändlighet, men det finns ett fenomenalt basrecept jag alltid återvänder till… Ingredienserna är få och de går snabbt att göra; dessutom blir bollarna lika goda varje gång. Släng ner allt i mixern, forma bollar, rulla i något gott & vips så har du en ultimat fika!

DSC_0082Bollarna går bra att smaksätta med det du tycker om. Här körde jag på klassisk chokladsmak, men gröna superfoods så som chlorella är också vinnande!

DSC_0056De enklaste chokladbollarna

Mandelmjöl
Färska dadlar
Kokosolja
Kakao
Riven kokos

Gör så här:

Mixa mandelmjöl med urkärnade dadlar (ungefär samma volym som mjöl) med en sked kokosolja och rejält med kakao (gärna raw) i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en jämn massa. Är massan för torr, tillsätt lite vatten. Är den för fuktig, tillsätt lite mer mandelmjöl. Forma till små bollar och rulla i riven kokos (sesamfrön går också bra). Lägg i en burk och ställ gärna in i kylskåpet en stund för bästa smak. Hoppas de smakar!

DSC_0066Bollarna håller i kylskåp i åtminstone en vecka om du inte hinner äta upp dem innan dess… – perfekta till fikat eller som en naturlig energiboost!

DSC_0093

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras.